OM

TÄVLING

De som vill kan efter en tids träning prova på och tävla. Man kan tävla Kata(form) eller Kumite(kamp).

I Kata får man utföra en serie förutbestämda rörelser i ett speciellt mönster. Tävlingen hålls i form av en utslagsturneringsmodell där man går upp två och två, men utför rörelserna var för sig. Den som vinner är den som lyckas utföra dem mest korrekta och precisa rörelserna.

I kumite vinner den som tagit flest poäng, genom att markera tekniker på sin motståndare. Vinnare kan också vara den som lyckas få åtta poängs ledning innan matchtiden är slut. De tekniker som kan anses vara farliga för motståndaren är borttagna ur tävlingssystemet.

De tävlande delas in i olika ålders- viktklasser, Kadetter 14-15 år, Juniorer 15-16 år samt Seniorer 18+. Damer och herrar tävlar i separata klasser. Det finns också tävlingar i Kata, här finns inga viktklasser endast indelning i åldersklasser.

Exempel på olika viktklasser är – 53 kg, -60 kg, +60 kg damer och så vidare upp till + 84 kg för herrar seniorer. Man tävlar på olika nivåer från klubbmästerskap upp till DM, SM, NM, EM och VM.

Alingsås Karateklubb, en plats för i gemenskap stärka sitt mod, öva upp sin smidighet och styrka. En kampsport och allsidig motionsform med anor från Shindo Yoshinryu Jujutsu, en av de mest genuina karateformerna som finns.

Kontakt

Adress till vår dojo

Lärkvägen 8

441 40 Alingsås

Telefon 070-757 21 21

E-mail bjorn@alingsaskarateklubb.se 

Sociala medier